05

Maj

2017

DEPECHE MODE

Friends Arena

Tid: 17.00-23.00

Pris: Kontakta oss

Depeche Mode, ett av den moderna musikens mest inflytelserika band, meddelade i dag på en presskonferens i Milano att de ska ut på en världsturné i maj 2017.

DEPECHE MODE – VÄRLDSTURNÉPREMIÄR PÅ FRIENDS ARENA!

Turnén, som följer släppet av bandets nya album Spirit som släpps i början av nästa år, heter ”Global Spirit Tour” och har sin världsturnépremiär i Stockholm och Friends Arena den 5 maj 2017.

På första delen av Global Spirit Tour kommer Dave Gahan, Martin Gore och Andy Fletcher spela för över 1,5 miljoner fans i 32 städer i 21 länder i Europa. Efter de Europeiska konserterna under sommaren 2017 kommer turnén ta sig vidare till Nord- och Sydamerika. Global Spirit Tour kommer bli bandets 18:e turné och innebär deras första livekonserter på över tre år. Bandets senaste turné, Delta Machine Tour, spelades för 2,5 miljoner fans och sålde ut arenor över hela Europa och Nordamerika. Turnén som nådde både Stockholm, Göteborg och Malmö var en av 2013 års största och mest framgångsrika turnéer.

De har sålt över 100 miljoner album och spelat inför över 30 miljoner fans men vägrar sakta ner. Otaliga artister har dem som största inspirationskälla och kritiker hyllar dem med ord som att de ”blir mer och mer betydelsefulla ju mer tiden går”. Med denna turné och detta album kommer Depeche Mode fortsätta denna historia av musikalisk innovation och kommersiell framgång.

Vi är idag otroligt stolta och glada att ett av världens absolut bästa liveband startar sin nya världsturné i Sverige och på Friends Arena i maj.

 

Nyhetsbrev

E-postadress: